Στην εκδήλωση της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων (Λιδωρίκι, 24.3.2023)

Την Παρασκευή 24.3.2023, παραμονές του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της μεγάλης μας Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, είχα την χαρά να παρεβρεθώ στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Δωριέων Επιστημόνων (Ε.Δ.ΕΠ.) στην έδρα του Δήμου Δωρίδος, στο Λιδωρίκι, όπου βραβεύτηκαν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια του Δήμου Δωρίδος, καθώς και οι επιτυχόντες απόφοιτοι των Λυκείων του Δήμου Δωρίδος σε Α.Ε.Ι. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Με αφορμή την εξαιρετική αυτή εκδήλωση, νιώθω για ακόμη μία φορά το πόσο αναγκαίο είναι να αναγνωριστεί, να στηριχθεί και να αναδειχθεί διπλά η προσφορά αυτών των σχολείων που ανταπεξερχονται με πείσμα και γενναιότητα παρά τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπα (μακρινές και δυσπρόσιτες αποστάσεις, σημαντικές ελλείψεις και καθυστερήσεις στην στελέχωσή τους, υποχρηματοδότηση κ.α.).

Οι επιτυχίες τους είναι μία τρανή επιβεβαίωση αυτής της προσφοράς τους και αυτό που πρέπει να γίνει στόχος είναι η συνεχής ενδυνάμωσή τους. Στον νομό Φωκίδας δεν πρέπει να υπάρξει ξανά καμία πιθανότητα υποβάθμισης, συγχώνευσης ή κατάργησης καμίας εκπαιδευτικής μονάδας.
Αν δεν σταθούμε εμείς σήμερα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των παιδιών μας, δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία για ό,τι θα ακολουθήσει για τον τόπο μας.

27 Μαρτίου 2023

Μαίρη Ζ. Ανδρεοπούλου
Υποψήφια Βουλευτής Νομού Φωκίδας
ΠΑΣΟΚ – Κιν.Αλ.