Διαγώνιος Άξονας (Λαμία – Άμφισσα – Πάτρα)

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είμαστε περήφανοι για την αποφασιστική προώθηση από μεριάς του Κινήματος του μεγάλου αυτού έργου που με ικανοποίηση είδαμε ότι έφτασε εχθές στο στάδιο της συμβασιοποίησης για το σημαντικό τμήμα «Γραβιά- Άμφισσα».

Η ιστορική αλήθεια είναι ότι μετά την ανατροπή του Εθνικού Σχεδιασμού κατά την περίοδο 2004 – 2009, όταν από την τότε κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας δόθηκε αδικαιολόγητα προτεραιότητα στον άξονα «Λαμία – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Γρεβενά», ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (2009 – 2012) που επανέφερε σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο έργο της Διαγωνίου Οδού.

Τότε ανατέθηκε (επί υπουργού Γιάννη Μαγκριώτη) η μελέτη του έργου και ουσιαστικά μπήκαν τα στέρεα θεμέλιά του για την σημερινή υλοποίησή του.

Η αλήθεια είναι επίσης ότι παρά την ικανοποίησή μας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την σημαντική καθυστέρηση υλοποίησης του έργου με ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων. Παρόλα αυτά ως Φωκίδα δεν πρέπει να επαναπαυθούμε εδώ. Εκτός από το κομάτι «Άμφισσα – Γραβιά» που εχθές συμβασιοποιήθηκε, άμεσης προτεραιότητας είναι το τμήμα “Άμφισσα – Ιτέα – Γαλαξίδι” που έχει από καιρό μελετηθεί και βρίσκεται σε αδειοδοτική ωριμότητα καθώς και το τμήμα «Γαλαξίδι – Άγιος Νικόλαος». Οφείλουμε ως τοπική κοινωνία να διεκδικήσουμε ένα πλήρες έργο το οποίο θα δώσει αναπτυξιακούς ορίζοντες στον νομό μας.

17 Φεβρουαρίου 2023

Μαίρη Ζ. Ανδρεοπούλου
Υποψήφια Βουλευτής Νομού Φωκίδας
ΠΑΣΟΚ – Κιν.Αλ.