Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ για ισχυρή αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση με προοπτική ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και η Φωκίδα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, για να σπάσει ο μηχανισμός του φόβου για τα χειρότερα και να υπάρξει σε πρώτη φάση ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση και σε δεύτερη φάση ισχυρή, προοδευτική επιλογή κυβέρνησης.

Εργαζόμαστε από τώρα στην κατεύθυνση ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, τη μείωση των ανισοτήτων, τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και την αναπτυξιακή προοπτική της Φωκίδας, στο πλαίσιο μιας ανταγωνιστικής οικονομίας, εκπροσωπώντας την ενότητα και όχι τον διχασμό του λαού μας.

Ο βασικός στόχος της παράταξής μας είναι, να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ ο πυλώνας απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό, να γίνει ο γνήσιος εκφραστής κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικού Έλληνα.

Για τη Φωκίδα θέλουμε με τον προοδευτικό και αξιόπιστο λόγο μας, που αγκαλιάζει τα πραγματικά προβλήματά της, να τιμηθούμε από τον λαό και να γίνουμε η φωνή της μεσαίας τάξης, των απλών ανθρώπων, που θέλουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους, που βλέπουν τα πράγματα με έναν πατριωτικό και δυναμικό χαρακτήρα.

Εκεί συγκλίνει η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, ενότητα και η πολιτική του αυτονομία.

Οι 12 βασικές μας προτεραιότητες μας για ένα σύγχρονο κράτος είναι:

1. Αλλαγές στο κράτος, αποτελεσματικό και δημοκρατικό, με Διαφάνεια, Αξιοκρατία, Αποκομματικοποίηση.

2. Ανθρώπινα δικαιώματα, για κοινωνία ανοιχτή, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, για όλους τους πολίτες.

3. Εργασία με κανόνες και αξιοπρέπεια, κατώτατο μισθό με διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, κατάργηση διατάξεων για ωράριο, απολύσεις, κανόνες για νέες μορφές εργασίας και πλατφόρμες, νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων.

4. Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του, αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας σε κάθε Δήμο, κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό, ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, χρηματοδότηση 8% έως 10% από το Ταμείο Ανάκαμψης.

5. Επένδυση στη Δημόσια Παιδεία, καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αξιοκρατία στην ακαδημαϊκή εξέλιξη, αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενισχυτική διδασκαλία για κάλυψη ανισοτήτων.

6. Αξιοπρεπείς συντάξεις, με καθιέρωση νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των νόμων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στις συντάξεις από 1/1/2024.

7. Δεύτερη ευκαιρία στους αδύναμους δανειολήπτες, επαναφορά προστασίας της πρώτης κατοικίας με επικαιροποίηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ 2010, κανόνες για τη λειτουργία των funds, χαμηλότερες δόσεις και σταθερό επιτόκιο στους συνεπείς δανειολήπτες.

8. Οι νέοι στην πρώτη γραμμή, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανθρώπων με πλήρη απασχόληση, στήριξη για τις νέες μητέρες, κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, δημιουργία δεξαμενής κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο σε νέους.

9. Δίκαιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα, μείωση φόρων στην εργασία, μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη, έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, σε μονοπωλιακούς τομείς της οικονομίας.

10.Ανάπτυξη Made in Greece, με Εθνικό Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, αλλαγή των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης, στήριξη της εγχώριας παραγωγής, κίνητρα σε μικρομεσαίους, περιφερειακή ανάπτυξη.

11.Περιβάλλον, επενδύσεις στα δίκτυα και πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραγωγή ΑΠΕ με ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων, ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.

12.Στήριξη των αγροτών, μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, καθιέρωση ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων, επικαιροποίηση του κανονισμού ασφάλισης ΕΛΓΑ.

Με αυτές τις βασικές πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και όσες αναφέρονται στο πρόγραμμα για τη Φωκίδα, καλούμε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες του Νομού μας, να αγκαλιάσουν την νέα προσπάθεια, στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ, με ψήφο εμπιστοσύνης, σιγουριάς και ελπίδας, για την Ελλάδα και τη Φωκίδα που μας αξίζει.

Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας