Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ανατέλλει ο ήλιος της ελπίδας, της προόδου και της προοπτικής για όλους τους Έλληνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 Μαΐου 2023

Ανατέλλει ο ήλιος της ελπίδας, της προόδου και της προοπτικής για όλους τους Έλληνες

Η Φωκίδα έβαλε το δικό της λιθαράκι στην ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης από όλα τα άλλα κόμματα της Φωκίδας, καθώς και τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2019.

Συγκεκριμένα, έλαβε ποσοστό 9,83% σε σχέση με τις εκλογές του 2019, που είχε λάβει 7,35%.

Δηλαδή αύξηση κατά 2,48%,όταν η αύξηση των άλλων κομμάτων κυμαίνεται μεταξύ 1,48% και 1,97%, εκτός ΣΥΡΙΖΑ που είχε μείωση κατά 9,85%.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στον μεγάλο αριθμό νέων ψηφοφόρων που μας στήριξαν.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ έλαβε 2.343 ψήφους, σε σχέση με τις εκλογές του 2019, που είχε λάβει 1.780.

Δηλαδή αύξηση κατά 31,63%. όταν η αύξηση των ψήφων των άλλων κομμάτων κυμαίνεται μεταξύ 1,68% και 30,57%, εκτός ΣΥΡΙΖΑ που είχε μείωση κατά 34,82%.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, όσους πίστεψαν, αγωνίστηκαν και στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα με την ψήφο τους, δίνοντας δύναμη, προοπτική και ελπίδα για τη χάραξη της νέας ανοδικής του πορείας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υποψήφιους Βουλευτές μας, Μαίρη Ανδρεοπούλου, Λεωνίδα Καραμπάρπα και Τάσο Σπάτουλα, για τον καλό αγώνα που έδωσαν μαζί με τα στελέχη μας, ενημερώνοντας τους πολίτες για το τεράστιο και ορατό έργο που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση για την Ελλάδα και τη Φωκίδα, τον σοβαρό λόγο και τις θέσεις του ως Αντιπολίτευση, το πρόγραμμα με τα άμεσα αναπτυξιακά θέματα και τον σχεδιασμό της επόμενης δεκαετίας.

Θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι ο πολιτικός αγώνας στη Φωκίδα έγινε με ευπρέπεια στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Στον Βουλευτή κ. Ιωάννη Μπούγα εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για την επανεκλογή του.

Πανελλαδικά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έλαβε 11,46% σε σχέση με τις εκλογές του 2019, που είχε λάβει 8,10%.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ έλαβε 675.386 ψήφους, σε σχέση με τις εκλογές του 2019, που είχε λάβει 457.623.

Δηλαδή αύξηση κατά 47,53%.

Η υπέρβαση των προγνωστικών και των δημοσκοπικών προβλέψεων είναι μεγάλη νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης.

Μετά από 11 χρόνια καταγράψαμε για πρώτη φορά διψήφιο ποσοστό και αυτό αποτελεί τεράστια ευθύνη.

Παρά τις μεγάλες πιέσεις και τις επιθέσεις, από τη Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους τελευταίους μήνες που ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ υποταγμένο, όχι μόνο αντέξαμε, αλλά είμαστε από τους μεγάλους κερδισμένους αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και επιστρέφουμε πλέον ως πρωταγωνιστές στο πολιτικό σκηνικό.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ανέδειξε την τεράστια ανάγκη για ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Ν.Δ. Συνεπή, σοβαρή,  ειλικρινή και αξιόπιστη που θα εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο με σύγχρονο λόγο, δηλαδή όλα όσα δεν υπήρξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στον καμβά της αξιόπιστης, γνήσιας προοδευτικής αντιπολίτευσης δεν χωρούν ο λαϊκισμός, η διχόνοια, οι ανερμάτιστες πολιτικές προτάσεις, ούτε φυσικά ο τυχοδιωκτισμός.

Αυτόν τον λαό εμείς δεν θα τον απογοητεύσουμε. Ήδη έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να τελειώνουμε με τη διχόνοια και την τοξικότητα.

Έχουμε χρέος η πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα, ενώνοντας τον ελληνικό λαό.

Έχουμε χρέος να έρθουν καλύτερες μέρες, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και με βιώσιμη ανάπτυξη.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και έτοιμο για την επόμενη μεγάλη μάχη, για την επόμενη μεγάλη νίκη.

Σ’ αυτή τη μάχη, θα φέρουμε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο ψηλά, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες όλου του ελληνικού λαού, της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας
του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ